Crypto-utvekslingsgiganten Coinbase antyder å bli offentlig når bitcoin-prisstigninger.

Etter hvert som prisen på bitcoin stiger til all-time highs, har den mest fremtredende kryptokursutvekslingen Coinbase signalisert sin intensjon om å bli offentlig.

Den amerikanske kryptobørsgiganten Coinbase sendte nylig ut et utkast til registrering hos Securities Exchange Commission som bekreftet ryktede planer om å bli børsnotert med en børsnotering som analytikere anslår kan være verdt hele 28 milliarder dollar. Coinbase kunngjorde at de arkiverte et utkast til registreringserklæring til SEC, og banet vei for planer for et eventuelt første børsnotering. Kunngjøringen kommer som interessen for bitcoin og andre kryptovalutaer har steget til nye høyder under koronaviruspandemien.

Coinbases verdi forventes å være rundt 28 milliarder dollar

Forskeren ved Messari Crypto, Mira Christanto, har tatt et dypdykk i noen av kryptobørsens forretnings- og handelstall og kommet til en potensiell verdivurdering på 28 milliarder dollar. Mirar Christanio uttalte , “etter Coinbases IPO-kunngjøring verdsetter vi selskapet til 28 milliarder dollar. Coinbase er en av de mest fremtredende børsene med 1 milliard dollar daglig volum i 20. desember. ” Forskeren la til at modellen som ble brukt for å utlede verdsettelsen, delte firmaets forretningssegmenter etter handelsgebyrer, depotgebyrer, debetkort og andre kriterier. Handelsvolumet kommer primært fra institusjonelle kunder, la hun til, men den gjennomsnittlige beholdningen per klient er $ 703.

Bitcoin fortsetter å nå heltidshøyder

Prisen på bitcoin er på høyeste tid etter at den ledende kryptovalutaen steg over $ 20.000-barrieren på onsdag for første gang i sin historie. I skrivende stund skifter bitcoin til rett over 23 000 dollar. Det er flere faktorer som hjalp bitcoin til å øke til nye heltidspunkter. Institusjonell interesse for bitcoin har økt året som en sikring mot tradisjonelle eiendeler. MicroStrategy, Bitwise og Grayscale øker alle når det gjelder investeringer, eiendeler under forvaltning og aksjekurser for fondene sine da Bitcoin nådde en rekordhøy topp denne uken.