Detta Miner-relaterade index visar att nästa Bitcoin Bull Run kommer

6. Oktober 2020

Bitcoins prisåtgärd för sent har gjort lite för att erbjuda investerare insikt i dess närmaste utsikter. Priset har huvudsakligen varit oscillerande mellan höga $ 11.000 och $ 10.000, med varje försök att bryta sig ur detta snäva handelsintervall vilket resulterat i att kryptovalutan ser massiva inflöden av försäljningstryck som tvingar den att sänka.

Förra veckan pressade köpare BTC så högt som 11 200 $ under ett snabbt uppåtgående drag. Avvisningen här startade en långvarig konsolideringsfas och den har kämpat för att återfå sin fart sedan dess. Det finns dock en indikator som tycks indikera att uppåt är nära förestående för riktmärket kryptovaluta.

Eftersom en stor del av dess marknadsdynamik är beroende av gruvarbetare finns det en indikator som indikerar att BTC kan vara på väg att se betydande uppåtrikt under de kommande dagarna och veckorna.

Med detta sagt kan makroosäkerhet minska kraften som gruvarbetare har över Bitcoins marknadsdynamik och potentiellt spåra de positiva utsikterna som den ovannämnda indikatorn erbjuder.

Bitcoin-pris stagnerar när investerare fruktar makroosäkerhet

I skrivande stund handlas Bitcoin över 4% till sitt nuvarande pris på 10 650 $. Det är ungefär det pris som det har handlats under de senaste dagarna.

Tidigare denna vecka ökade björnarna och pressade priset ner till låga $ 10 200, det var där det hittade ett enormt stöd som i slutändan gjorde att priset kunde höjas högre.

Idag skickade tjurar BTC upp till toppar på över $ 10 700. Vid denna tidpunkt började dess fart att avta och priset gled ner till där det för närvarande handlas.

Denna indikator föreslår att BTC fortfarande kan se någon allvarlig fart

Trots att man ser en viss kortsiktig svaghet eftersom Bitcoin fortfarande är under 11 000 dollar är det viktigt att notera att en indikator angående gruvarbetarnas nuvarande position visar att en tjurmarknad kan närma sig.

Med detta sagt förklarade Ki Young Ju – VD för CryptoQuant – även om Miner Position Index (MPI) är hausse, kan makrofaktorer spåra den kontroll som gruvarbetare har över marknaden.

”Om BTC-gruvarbetare fortfarande driver priset bör nästa bull-run börja snart. MPI (Miner Position Index) har en mycket hög träfffrekvens när det gäller prognoser för tjur / björnmarknaden när makrofaktorerna som aktiemarknaden inte är signifikanta. ”

För att denna gruvdynamik ska hjälpa till att leda Bitcoins pris högre måste den globala ekonomin stabiliseras.