Twitter-hackere som bruker Wasabi-lommebok for å utslette Bitcoin Trail, sier Elliptic

Transaksjonsdata assosiert med krypto lommebøker brukt i det beryktede Twitter-hacket tyder på at ut av totalt $ 123 000 bitcoin (BTC) verdt, ble omtrent 22% (ca. 2,89 BTC) sendt til en adresse, som blockchain-analysefirmaet Elliptic mener er en Wasabi lommebok.

Hackere som bruker Wasabi lommebok for å slette Digital Trail

I følge en rapport fra Elliptic ble nær 22% av BTC svindlet av Twitter-hacker / gruppe av hackere nylig overført til en adresse som firmaet “sterkt mener” er en del av en Wasabi-lommebok.

For de uinnvidde, Wasabi lommebok er en type bitcoin lommebok som kan brukes til å skjule transaksjonsløyper, og dermed gjøre det tøft for rettshåndhevingsbyråer eller finansinstitusjoner å enkelt spore midler på blockchain.

Elliptic sier at det har vært i stand til å identifisere den sannsynlige bruken av denne lommeboken etter å ha utviklet en unik evne til å identifisere Wasabi-lommebokadresser „basert på særegne transaksjonsmønstre.“

Rapporten lyder delvis:

Bruken av denne typen lommebøker av dem som hvitvasker inntektene fra Twitter-hacket, er ikke overraskende. En av de vanligste teknikkene som brukes av rettshåndhevelse for å identifisere gjerningsmennene til denne typen angrep, er å følge pengesporet til poenget med utbetaling. “

Vanskelig å peke ut opprinnelsen til fondene

Elliptic forventer at hackerne vil utbetale byttet gjennom en eller flere kryptosentraler. Imidlertid vil dette på ingen måte være en enkel oppgave å utføre, da stort sett alle kryptobørsene følger nøye med på midlene som blir flyttet rundt av hackere.

Videre hjelper bruken av blockchain-overvåkningsverktøy utvekslinger med å sjekke herkomst av enhver bitcoin-transaksjon de mottar. Hvis børser finner noen innkommende BTC-transaksjoner fra mistenkte lommebøker, vil de sannsynligvis umiddelbart fryse inn midlene og informere rettshåndhevelsesbyråer.

Når det er sagt, er bruken av Wasabi-lommebok for å flytte midlene ikke gode nyheter for børser som vanligvis er i stand til å identifisere sine kunder ved å bruke KYC-sjekker.

Som rapportertav BTCManager , theTwitter hacksom kulminerte med at flere høyprofilerte kontoer ble kompromittert, blir ikke tatt lett på av amerikanske rettshåndhevingsbyråer. Det amerikanske justisdepartementet (DoJ) og FBI erledende en utredning om sikkerhetsbruddet.